Memphis en vreselijke blunder helpen Lyon weer aan kop

Olympique Lyon is weer voor even de koploper van de Ligue 1. Dankzij een ijzersterke eerste helft werd er gewonnen op bezoek bij Stade Brest. Memphis Depay was betrokken bij twee goals en dus van grote waarde voor zijn ploeg.

Brest
Brest
2 - 3
Olympique Lyonnais

Clubpresident Jean-Michel Aulas gaf voor aanvang van het duel met Stade Brest aan de hoop op een langer verblijf van Memphis nog altijd niet te hebben opgegeven. De reden dat Lyon de Oranje-international graag wil behouden, werd in de eerste helft tegen Brest nog maar eens duidelijk. Hij was met een assist én een goal belangrijk voor rust. Maar voordat het Memphis-time was, was het eerst Brest-doelman Sébastien Cibois die pijnlijk in de fout ging. De doelman probeerde Lucas Paquetá uit te kappen, maar dat ging helemaal mis. Paquetá snoepte de bal af en kon de bal gemakkelijk in het doel werken: 0-1.

Memphis hielp zijn ploeg dus nog voor rust verder op rozen. Eerst verzorgde hij de assist op de 0-2 van Houssem Aouar en vervolgens versierde de Nederlander zelf een strafschop. Memphis werd gevloerd door doelman Cibois en die moest vervolgens een antwoord schuldig blijven op de penalty van de Lyon-captain: 0-3.

Daarmee leek Lyon er al bij rust zeker van te zijn dat de ploeg weer (tijdelijk) de koppositie van Lille over zou nemen. Maar in de tweede helft werd het tóch nog spannend. Na tien minuten maakte Brendan Chardonnet er 1-3 van en een kwartier voor tijd werd het via Irvin Cardona ook nog 2-3. Verder dan dat lieten Memphis en consorten het echter niet komen en dus is Lyon weer voor even de nieuwe koploper van de Ligue 1. Lyon heeft nu 55 punten na 26 duels, de beste prestatie sinds het seizoen 2006/07, het seizoen dat de club kampioen werd.