Memphis demonstreert ook in Rotterdam: 'Voelde in mijn hart dat ik er moest zijn'

Reacties

Memphis Depay heeft zich woensdagavond opnieuw laten zien bij een demonstratie tegen racisme. De Oranje-international was maandag al aanwezig in Amsterdam en demonstreerde twee dagen later in Rotterdam.

Memphis demonstreert ook in Rotterdam: 'Voelde in mijn hart dat ik er moest zijn'
© Pro Shots

In Rotterdam werd geprotesteerd tegen racisme naar aanleiding van de dood van George Floyd door toedoen van de politie. De donkere Amerikaan stikte bij een zeer hardhandige arrestatie. Na de dood van Floyd is de strijd voor gelijkheid opnieuw losgebarsten in de Verenigde Staten en andere landen. Memphis voelt zich daar erg betrokken bij.

De 26-jarige aanvaller van Olympique Lyon heeft bij het RTL 4-programma Beau uitleg gegeven over zijn aanwezigheid. Hij zei onder meer: 'Ik voelde in mijn hart dat ik er moest zijn. Het is tijd voor opstand bij ons. Sommige dingen raken ondergesneeuwd. Ik heb een voorbeeldfunctie en heb ook met veel pijnlijke dingen moeten dealen. Onlangs noemden ze me nog een bananenplukker. Niet face-to-face, maar op internet. Het is klaar, we moeten het niet meer accepteren. We gaan nu door.'

Na de demonstratie in Amsterdam was er volop kritiek omdat de volksgezondheid in gevaar zou zijn geweest omdat er onvoldoende rekening werd gehouden met coronamaatregelen. Er werd niet gehandhaafd. Volgens critici had burgemeester Femke Halsema moeten ingrijpen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zag in zijn stad woensdag dezelfde problemen ontstaan en liet het racismeprotest wel afbreken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.