Memorabel debuut voor VVV-talent: 'Ik was zeker wel nerveus'

Aaron Bastiaans beleefde zaterdag een avond om nooit meer te vergeten. De zeventienjarige aanvaller maakte zijn officiële debuut voor VVV-Venlo en luisterde dat razendsnel op met een doelpunt.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

VVV speelde een verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle, dat al vroeg op een 0-2 voorsprong kwam. In de 74ste minuut besloot interimtrainer Jay Driessen om spits Elia Soriano naar de kant te halen en Bastiaans in te brengen. Slechts drie minuten later was het raak: 'Jerome Sinclair kwam er knap langs en ik dacht: ik ren vol naar de eerste paal. Toen tikte ik hem achter mijn standbeen langs binnen. Een mooi doelpunt', blikt de tiener bij FOX Sports terug.

Op zo'n manier je eerste Eredivisie-goal maken, dat getuigt van stalen zenuwen. 'Misschien lijkt dat alleen maar zo', lachte Bastiaans. 'Ik was zeker wel een beetje nerveus, maar ik probeerde zo kalm mogelijk te blijven en dat is redelijk gelukt vandaag.'

Driessen
Trainer Driessen was achteraf een stuk minder opgewekt. 'Ik ben voor het eerst echt boos geworden. We werden op alle fronten afgetroefd in de eerste helft. Als je dit op de mat brengt, weet je dat je weggespeeld wordt door PEC. Dan moet je nog blij zijn dat je met 0-2 de rust in gaat, want het had ook 0-4 kunnen staan.'

Paal
Bij PEC was de stemming logischerwijs een stuk beter. Kenneth Paal opende de score met een fraaie doelpunt. 'Scoren is niet mijn ding, maar het is wel iets waar ik aan wil werken. Ik heb wel vaker met rechts geschoten, maar vaak vloog de bal dan over de zijlijn. Nu zat hij er lekker in.'