Meijer opnieuw onder druk bij NEC: 'Maar ik maak me nooit zorgen'

Reacties

NEC blijft dit seizoen kwakkelen in de Eredivisie. De Nijmeegse formatie staat weliswaar nog op een elfde plek, maar won pas twee keer en bleef zaterdag steken op een gelijkspel tegen Almere City FC. Trainer Rogier Meijer moet het ontgelden bij de supporters.

Meijer opnieuw onder druk bij NEC: 'Maar ik maak me nooit zorgen'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Een groep supporters ziet de trainer als schuldige van de matige resultaten van de Nijmeegse club, die nu negen punten uit negen wedstrijden heeft verzameld. Het spel van NEC valt bij vlagen erg tegen en was tegen Almere ook ondermaats. Meijer ligt al langer onder vuur bij de supporters, die het voetbal sinds de terugkeer in de Eredivisie vinden tegenvallen. NEC heeft de ambitie om naar het linkerrijtje van de Eredivisie te gaan, maar is daar voorlopig niet goed genoeg voor.

Na de wedstrijd tegen Almere klonk er 'Meijer rot op' vanaf de tribunes. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. 'Natuurlijk raakt dat me wel', reageerde de trainer. 'Ik kan moeilijk zeggen dat dat niet zo is. Maar ik hou me bezig met het voetballen en niet met de buitenwacht. Dus nee, ik maak me ook niet zorgen om mijn positie. Dat doe ik sowieso nooit. Ik ben daar helemaal niet mee bezig.'

De clubleiding van NEC sprak vorige week tijdens een supportersavond nog het vertrouwen uit in Meijer en lijkt niet van plan om op korte termijn afscheid te nemen van de trainer. NEC werkt toe naar de uitwedstrijd tegen AZ van komende zondag. Daarna komen Roda JC Kerkrade (KNVB-beker) en FC Volendam op bezoek. 'Ik haal vertrouwen uit de spelers die we hebben en uit de dingen die we doen in de trainingen. Dat zullen we moeten verbeteren in de wedstrijden. Ik denk dat we dat zeker kunnen', besloot Meijer.

Lees op VI PRO meer over de sportieve malaise bij NEC, waar Meijer ook nog twijfel zwaaide over de positie van doelman Jasper Cillessen. De 65-voudig international werd tegen Almere gepasseerd.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.