Megaverlies noopt Newcastle mogelijk tot verkoop van belangrijke speler

Reacties

Over het afgelopen seizoen heeft Newcastle United een verlies geleden van ongeveer 85 miljoen euro. De grootmacht uit Noordoost-Engeland is daardoor wellicht genoodzaakt om een belangrijke speler te verkopen.

Megaverlies noopt Newcastle mogelijk tot verkoop van belangrijke speler
© Pro Shots

Het geld is op zich uiteraard het probleem niet, met het puissant rijke Saoedische consortium is er genoeg financiële slagkracht. Het probleem zit hem in de regels van de Premier League, waar Everton al hardhandig kennis mee heeft gemaakt. The Magpies hebben op dat punt nog geen zorgen, zo bericht The Guardian, maar het is niet zomaar gezegd dat die er ook niet komen.

Darren Eales, verantwoordelijk voor de financiën bij Newcastle, lichtte toe dat het verkopen van spelers bespreekbaar is. 'Als we onze ambities willen najagen, is het soms noodzakelijk om te handelen in spelers. Als je wil investeren, moet je soms verkopen, zo zijn de regels', aldus Eales, die nog een boodschap had: het verlaten van het iconische St. James' Park is bespreekbaar.

'We willen blijvend naar de top zes, maar onze omzet ligt op 290 miljoen euro, die van Tottenham Hotspur bijvoorbeeld op 510 miljoen, en bij Manchester City is het 825 miljoen. We moeten dus meer omzet genereren. St. James' Park ligt op een toplocatie. Als we kunnen blijven en toch meer inkomsten kunnen binnenhalen, dan gaan we dat doen, maar ik zal de studie niet in twijfel trekken', verwees Eales tegenover de krant naar een studie die uitwees dat het uitbreiden van het huidige stadion zeer moeilijk wordt.

Als er daadwerkelijk een speler verkocht moet worden: Bruno Guimarães wordt veelvuldig aan Paris Saint-Germain gelinkt. De Braziliaan heeft zijn contract recent nog verlengd tot medio 2028, dus bij een eventuele verkoop moet de hoofdprijs op tafel komen en zou de club van manager Eddie Howe voorlopig uit de financiële zorgen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.