Megasoap rond toekomst Neymar komt op gang

Reacties

Nu het seizoen zo goed als ten einde is, komt de geruchtenstroom rond Neymar op gang. De aanvaller staat pas één jaar onder contract bij Paris Saint-Germain, maar lijkt aan te sturen op een vertrek.

Megasoap rond toekomst Neymar komt op gang

In de zomer van 2017 betaalde PSG nog het astronomische bedrag van 222 miljoen euro om Neymar los te weken bij Barcelona. Cijfermatig heeft de Braziliaan met 28 doelpunten en negentien assists in dertig officiële wedstrijden een briljant seizoen achter de rug, maar vanaf dag één was het onrustig rondom Neymar.

Zo zorgde de privileges die Neymar afdwong bij zijn transfer voor wrevel binnen de selectie. Edinson Cavani mocht geen strafschoppen meer nemen en Neymar sloeg met grote regelmaat uitwedstrijden tegen 'kleine' clubs over vanwege zogenaamde mysterieuze blessures, om een dag later weer topfit op de training te staan. Ook kreeg hij soms enkele dagen vrij om af te reizen naar Brazilië of zijn oude vrienden van Barcelona te bezoeken.

Bovendien kwamen er al heel snel de verhalen dat Neymar erg ongelukkig zou zijn in Parijs. Zo zou de linkerspits het niveau in de Ligue 1 beschamend laag vinden en was hij bepaald niet onder de indruk van zijn nieuwe woonplaats. Steeds vaker werd Real Madrid in verband gebracht met de technicus en dat lijkt nu ook daadwerkelijk concreet te zijn geworden.

Neymar miste tot woede van de fans van PSG de kampioenswedstrijd, maar was deze week wel aanwezig bij de bekerfinale.
Neymar miste tot woede van de fans van PSG de kampioenswedstrijd, maar was deze week wel aanwezig bij de bekerfinale.

Na een dramatisch seizoen in La Liga wil Real Madrid de selectie fors versterken en Neymar staat bovenaan de wensenlijst. AS meldt dat Real liefst 260 miljoen euro over heeft voor de aanvaller, die al aan PSG gevraagd heeft om mee te werken aan een transfer. De Parijse club wil Neymar het liefst nog een jaar houden, maar wordt onder druk gezet door zijn entourage en zou bereid zijn medewerking te verlenen voor het juiste bedrag.

Al in maart zou Neymar met een delegatie van Real gesproken hebben in zijn huis in Rio de Janeiro, waar hij toen verbleef om te revalideren. Bovendien is superagent Pini Zahavi ingeschakeld om de zaken tussen Real en PSG te regelen. De machtige zaakwaarnemer heeft bij beide clubs veel invloed en wordt daarom gezien als de ideale man om de megatransfer te regelen.

Ook het zeventienjarige supertalent Vinícius Júnior speelt een bijrol in de transfersoap. Het Braziliaanse wonderkind vertrekt komende zomer naar Real Madrid en zou aanwezig zijn geweest bij de gesprekken tussen Real Madrid-president Florentino Pérez en Neymar in Brazilië. Daar zou Neymar bevestigd hebben dat hij volgend seizoen inderdaad voor De Koninklijke speelt. 'Als God het wil, speel ik ooit met Neymar samen bij Real', zei de tiener er zelf over.

Prominenten
Steeds meer grote namen uit de voetbalwereld spreken zich bovendien uit over een naderende transfer. 'Neymar zal volgend seizoen heel belangrijk zijn voor Real Madrid', zei ex-Real-speler Paul Breitner. De gerespecteerde journalist Eduoardo Inda kent ook geen twijfel. 'Het moet wel heel raar lopen, wil Neymar volgend seizoen niet voor Real Madrid spelen.'

Neymar is weer bijna fit na een flinke voetblessure en dat komt met het oog op het WK op een goed moment.
Neymar is weer bijna fit na een flinke voetblessure en dat komt met het oog op het WK op een goed moment.

Voormalig superster Rivaldo deed er nog een schepje bovenop. 'Neymar kan de beste ter wereld worden, maar dat lukt hem nooit bij PSG. Hij moet weg bij PSG. Neymar gaat in ieder geval niet terug naar Barcelona. Als ik de informatie van verschillende mensen hoor, dan acht ik het zeer waarschijnlijk dat hij naar Real Madrid gaat. Dat is in mijn ogen een club waar hij kan uitgroeien tot de beste speler ter wereld.'

Duidelijk is dat de geruchten zich de komende weken alleen maar zullen opstapelen, tot het moment dat Paris Saint-Germain en/of Real Madrid duidelijkheid brengen. Neymar richt zich ondertussen op zijn revalidatie van een voetblessure en hoopt komende zomer namens Brazilië te schitteren op het WK in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.