Meevaller voor Bayern richting return tegen City

Reacties

Bayern München staat woensdag voor een loodzware missie. De Duitse topclub moet een 3-0 achterstand wegwerken om ten koste van Manchester City een ticket naar de halve finale van de Champions League te veroveren. In aanloop naar de return was er voor trainer Thomas Tuchel goed nieuws.

Meevaller voor Bayern richting return tegen City
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Het gaat Bayern momenteel niet voor de wind. In de Bundesliga strompelt het naar de apotheose van de titelstrijd met Borussia Dortmund, terwijl de ploeg van Tuchel vlak na zijn aanstelling geëlimineerd werd in het bekertoernooi. In het miljardenbal viel het in de heenwedstrijd van de kwartfinale ten prooi aan Manchester City. Onverhoopt kreeg het ook nog te maken met personele problemen.

In het Etihad Stadium ontbrak Eric Choupo-Moting (34) nog vanwege een knieblessure. De geroutineerde spits is de enige echte centrumaanvaller van Tuchel. De Kameroener leek afgelopen weekend zijn rentree te maken, maar kreeg te kampen met een terugslag. Daardoor miste hij het gelijke spel tegen Hoffenheim (1-1).

Volgens BILD heeft Tuchel tegen City zijn spits echter weer terug. Choupo-Moting kon maandag de volledige training met de groep afwerken. Pijnvrij ook, waardoor hij weer beschikbaar is voor zijn oefenmeester.

De nood is hoog bij Bayern, want sinds 1 april wist geen van de aanvallers meer te scoren. Destijds was het Kingsley Coman die doel trof, maar sindsdien was Der Rekordmeister aangewezen op de grillen van de achterhoede. In tegenstelling tot de aanvallers wisten Dayot Upamecano, Benjamin Pavard en Matthijs de Ligt wél te scoren.

Omdat Bayern zeker drie keer moet scoren, is de terugkeer van Choupo-Moting maandag een geschenk. Hij maakte al zeventien treffers in alle competities dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.