Meeuwis: 'Op persoonlijke fouten kun je niet trainen'

Marcel Meeuwis verloor vrijdagavond met VVV-Venlo op bezoek bij NAC Breda met 3-1. De aanvoerder van de Limburgers wijt de nederlaag aan de 'domme' rode kaart die collega Ferry de Regt al in de 25ste minuut kreeg.

'We hadden na de zege op RKC van vorige week heel erg goed getraind', stelt Meeuwis voor de camera's van Eredivisie Live. 'Maar op persoonlijke fouten kun je nu eenmaal niet trainen. We komen door, ook weer een fout bij NAC, wel weer terug in de wedstrijd. Maar dan die rode kaart. Heel erg dom.'

De Regt werd na 25 minuten spelen bestraft omdat hij bij een corner aan het shirt van Eric Botteghin ging hangen. Die actie had zijn tweede gele kaart en een strafschop – Donny Gorter benutte de penalty – tot gevolg. 'En na die 2-1 was het eigenlijk al gespeeld.' Nog voor de onderbreking kwam de eindstand al op het bord.

Opmerkelijk genoeg stelt Meeuwis dat zijn ploeg in de tweede helft niet meer op zoek ging naar de aansluitingstreffer. 'We wilden niets meer weggeven en hebben dat ook niet meer gedaan. Een en ander heeft met het belangrijke duel van volgende week te maken', vertelt de VVV-aanvoerder die doelt op het treffen met Excelsior. 'We willen met een goed gevoel naar die wedstrijd toeleven. Dat is namelijk een heel belangrijke wedstrijd voor ons.'

Het verschil tussen Excelsior en VVV-Venlo bedraagt vier punten. De Kralingers hebben nog wel een duel tegoed. Foto: VI Images