Meesteraangever De Bruyne wijst Man City de weg in Nottingham

Reacties

Manchester City heeft zondag net als Arsenal geen misstap gemaakt in de zinderende titelstrijd in de Premier League. Kevin De Bruyne nam zijn team bij de hand in de lastige uitwedstrijd tegen Nottingham Forest.

Meesteraangever De Bruyne wijst Man City de weg in Nottingham
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Na iets meer dan een halfuur besloot De Bruyne bij een corner Josko Gvardiol te zoeken. De trap van de Belg was perfect, net als de loopactie van de Kroaat. Bij de eerste paal kopte de 22-jarige verdediger de bal overtuigend raak. Voor Gvardiol was dat al zijn derde doelpunt in zijn laatste vijf optredens voor The Citizens. In zijn eerste 32 wedstrijden voor City had de van RB Leipzig overgenomen aanwinst niet gescoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Erling Haaland was niet fit genoeg om te starten in Nottingham en Pep Guardiola kon geen beroep doen op Phil Foden. Zonder die twee was het aanvalsspel van City minder sprankelend dan Guardiola zal hebben gehoopt. Sterker, City creëerde lange tijd maar weinig kansen. Voor de Spaanse manager was het nog zorgwekkender dat de personele problemen groeiden. Ederson kon halverwege niet verder en moest vervangen worden door Stefan Ortega.

De reservegoalie kwam vroeg in de helft erg goed weg bij een grote kans voor Chris Wood. De spits van Forest raakte de bal met zijn linker totaal verkeerd na goed voorbereidend werk van voormalig Manchester United-aanvaller Anthony Elanga. De dreiging van de thuisploeg was in die fase behoorlijk groot. Des te prettiger was het voor de meegereisde City-supporters dat twintig minuten voor het einde de marge werd verdubbeld. De even daarvoor ingevallen Haaland kreeg de bal me van De Bruyne en ging in het strafschopgebied verrassend naar zijn rechter. Met zijn zwakkere been klopte de 23-jarige spits doelman Matz Sels: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werd De Bruyne weer twee assists rijker in het seizoen waarin hij voor de zesde keer de landstitel kan grijpen met Manchester City. Of dat kampioenschap er komt, heeft City zelf in de hand. Het team van Guardiola heeft een achterstand van één punt op Arsenal, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Wolverhampton Wanderers, Fulham, Tottenham Hotspur en West Ham United zijn de resterende tegenstanders. Arsenal won eerder op de zondag van Spurs.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.