Meest gebruikte veldspeler Beukema staat weken aan de kant bij AZ

Reacties

AZ kan 'de komende weken' niet beschikken over Sam Beukema, zo maakt de club bekend. De verdediger viel zaterdagavond geblesseerd uit tegen SC Heerenveen (0-2 zege) en er werd gevreesd voor een kruisbandblessure, maar daar blijkt geen sprake van. Wel is hij voorlopig uit de roulatie. 

Meest gebruikte veldspeler Beukema staat weken aan de kant bij AZ
© Pro Shots

Beukema speelde dit seizoen in iedere competitiewedstrijd negentig minuten voor AZ, totdat hij zaterdag uitviel in de zeventigste minuut. In Friesland werd hij vervangen door Zinho Vanheusden, die juist net hersteld is van een voetbreuk.

Afgezien van doelman Hobie Verhulst, die nog geen minuut miste, maakte Beukema dit seizoen de meeste minuten in de ploeg van Pascal Jansen. Zijn gemis is dan ook een domper voor AZ, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie. In het restant van deze maand spelen de Alkmaarders tegen Fortuna Sittard (22 januari, thuis), Go Ahead Eagles (25 januari, uit) en FC Utrecht (28 januari, thuis).

De 24-jarige Beukema werd eerder deze maand door media in Italië nog gelinkt aan Bologna. Zijn contract in Alkmaar loopt door tot medio 2026.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.