Meer clean sheets dan tegengoals: Mendy bewijst het gelijk van Cech bij Chelsea

Reacties

Chelsea werd afgelopen zomer in verband gebracht met Andre Onana, maar koos voor Edouard Mendy als nieuwe doelman. Die keuze is goed uitgepakt. 

Meer clean sheets dan tegengoals: Mendy bewijst het gelijk van Cech bij Chelsea
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
0 - 0
Chelsea
Chelsea

De 29-jarige Mendy is bezig aan een sterk debuutseizoen bij Chelsea en wist zich ook zaterdag, tegen Leeds United, weer te onderscheiden. In de eerste helft tikte hij een schot van Tyler Roberts met een uiterste krachtinspanning op de lat en na rust had hij een katachtige reflex in huis op een schot van Rodrigo Moreno (zie foto boven).

Mendy hield zijn doel andermaal schoon en noteert nu een bijzondere statistiek. De doelman speelde tot dusver 31 wedstrijden voor Chelsea en heeft nu meer clean sheets (19) dan tegendoelpunten (18) achter zijn naam. Het bewijst dat Petr Cech, die Chelsea afgelopen zomer adviseerde om Mendy over te nemen van Stade Rennes, het goed heeft gezien.

Bij Chelsea is Mendy de opvolger van de duurste doelman ter wereld: Kepa Arrizabalaga. De Spanjaard kwam in 2018 voor ongeveer tachtig miljoen euro over van Athletic de Bilbao, maar wist Frank Lampard in het afgelopen seizoen niet te overtuigen. Thomas Tuchel beloofde Kepa een nieuwe kans, maar heeft geen enkele reden om Mendy uit zijn elftal te halen. 

Mede dankzij de sterke prestaties van Mendy is Tuchel na twaalf wedstrijden nog altijd ongeslagen als hoofdtrainer van Chelsea. Hij evenaart daarmee het clubrecord van Luiz Felipe Scolari: geen manager in de Chelsea-historie begon ooit met dertien duels op rij zonder nederlaag. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.