Meer besmettingen bij AZ, Eredivisie-duel met ADO gaat wel door

Reacties

Enkele uren voor de aftrap van het Eredivisie-duel met ADO Den Haag heeft AZ bekendgemaakt dat er opnieuw twee spelers positief hebben getest op het coronavirus. De uitwedstrijd tegen ADO kan wel gewoon doorgaan.

Meer besmettingen bij AZ, Eredivisie-duel met ADO gaat wel door
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
AZ
AZ

Afgelopen week nam het aantal besmettingen in de AZ-selectie snel toe. Dinsdag testten acht nieuwe spelers positief op het coronavirus, waardoor er volgens de informatie van de club in totaal dertien spelers besmet waren. Het Europa League-duel met Napoli ging wel gewoon door, de ploeg van Arne Slot won zelfs (0-1).

Drie dagen later zijn er opnieuw twee spelers van AZ die positief hebben getest op het coronavirus, waardoor het totale aantal besmettingen in de Alkmaarse selectie op vijftien komt. Wel testte een van de spelers die eerder positief waren nu negatief. AZ heeft overleg gehad met ADO en de KNVB en komt dus wel gewoon in actie.

De Alkmaarders houden zich naar eigen zeggen aan de voorschriften. 'AZ heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten. Doordat besmettingen geconstateerd zijn bij de selectie heeft AZ preventief actie ondernomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.