Medunjanin op 38-jarige leeftijd ongekend productief

Reacties

Haris Medunjanin is op schot in de derde divisie van Spanje. De van PEC overgekomen middenvelder maakte zondag in de thuiswedstrijd van CD Castellón tegen CD Alcoyano (2-0 zege) alweer zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen.

Medunjanin op 38-jarige leeftijd ongekend productief
© Pro Shots

Alleen in de seizoenen 2006/07, 2010/11 en 2022/23 scoorde de 38-jarige Bosniër vaker in de competitie. Hij kwam alleen in dienst van respectievelijk Sparta Rotterdam (zeven), Maccabi Tel Aviv (acht) en PEC Zwolle (zes) tot meer treffers.

Mede door het doelpunt van Medunjanin kon de ploeg van trainer Dick Schreuder de negende competitiezege van het seizoen bijschrijven. De club van Schreuder en Medunjanin is daardoor nog steeds de trotse koploper op het derde niveau van Spanje. 

Afgelopen zomer pikte Castellón de Nederlandse trainer op bij PEC Zwolle, dat toen met Schreuder aan de voorbereiding wilde beginnen. Medunjanin vertrok in het kielzog van Schreuder naar de Spaanse club in de buurt van Valencia. Eerst was dat nog onder het mom van 'een nader te bepalen rol', later bleek dat zijn actieve loopbaan er nog geenszins op zat. Sterker nog, de oud-middenvelder van onder meer AZ en Sparta ligt op koers voor zijn productiefste seizoen ooit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Castellón pikte niet alleen Medunjanin en Schreuder vanuit Nederland op. Ook Gervane Kastaneer kwam transfervrij over. Schreuder had eerder met hem bij PEC gewerkt, maar daar werd zijn contract niet meer verlegd. Bovendien maakte ook Daijiro Chirino de overstap van Zwolle naar de ambitieuze Spaanse club. Jozhua Vertrouwd werd overgenomen van Jong FC Utrecht. 

De laatste keer dat Castellón in La Liga speelde, is tijdens het seizoen 1990/91 geweest. Sinds de overname door miljonair Haralabos Voulgaris werd er aan Schreuder getrokken om de Spaanse derdeklasser de weg omhoog te laten vinden.

In het VI Pro-artikel van afgelopen zomer is te lezen waarom Dick Schreuder voor Castellon heeft gekozen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Castellón
Meer over Castellón
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.