Medisch wonder Cazorla schiet uit de startblokken in Qatar

Reacties

Santi Cazorla kent een vliegende start van zijn avontuur in Qatar. Na vier wedstrijden in dienst van Al-Sadd, waar Xavi Hernández zijn trainer is, heeft de Spaanse nieuwkomer nu al vijf keer gescoord.

Medisch wonder Cazorla schiet uit de startblokken in Qatar
© Pro Shots

Over de blessurehistorie van de inmiddels 35-jarige Cazorla is al veel gezegd en geschreven. De problemen begonnen toen de middenvelder in 2013 een tik tegen zijn enkel kreeg en werden eigenlijk alleen maar groter en groter. Cazorla werd meerdere keren geopereerd en een terugkeer als profvoetballer leek op een gegeven moment simpelweg ondenkbaar.

Cazorla bewees het ongelijk van de artsen die hem hielpen, door toch weer op het hoogste niveau in actie te komen. Terug bij Villarreal vond hij het voetbalgeluk terug, blonk hij geregeld uit en keerde hij zelfs terug in de nationale Spaanse selectie. Het afgelopen seizoen eindigde hij met liefst elf goals en tien assists. Cazorla kon langer blijven, maar besloot om in de nadagen van zijn loopbaan nog even naar Qatar te gaan.

De keuze viel op Al-Sadd, waar Xavi voor de groep staat. De oud-speler van Barcelona is maar wat blij met de komst van zijn voormalig ploeggenoot (bij de nationale ploeg) en ziet Cazorla in zijn eerste weken uitblinken. De middenvelder debuteerde met een goal tegen Al Ahli en was ook in de drie wedstrijden die hierna volgden trefzeker. In de 1-5 zege op Al-Kharitiyath in de nationale competitie van Qatar was het zelfs tweemaal raak.

Cazorla maakte dinsdag zijn eerste goal in de Aziatische Champions League (zie video onder) en bracht de teller daarmee op vijf doelpunten uit vier wedstrijden. Niet verkeerd voor een speler die eigenlijk nooit meer zou kunnen voetballen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.