McTominay laat zich zien aan Ten Hag met twee goals voor Schotland

Scott McTominay heeft zaterdagmiddag van zich laten horen. De middenvelder van Manchester United droeg met twee doelpunten bij aan de ruime zege van Schotland op Cyprus.

Schotland
Schotland
3 - 0
Cyprus
Cyprus

Zijn trainer Erik ten Hag gebruikt McTominay dit seizoen overwegend als invaller. Ook bondscoach van Schotland Steve Clarke had die rol voor hem weggelegd in het eerste EK-kwalificatieduel. Ruim twintig minuten voor tijd kwam hij binnen de lijnen en die invalbeurt luisterde hij op met twee treffers. Drie minuten voor tijd werkte hij al vallend een doorgekopte bal in de korte kruising.

In de blessuretijd tekende hij ook nog aan voor zijn tweede treffer. Ter hoogte van de penaltystip schoof hij de bal kalm achter de Cypriotische doelman. Tot aan zaterdag had hij in 37 interlands nog maar één keer gescoord voor Schotland. De Schotten wonnen uiteindelijk met 3-0 .