McClaren start in Europa League-duel met fitte Chadli

Nacer Chadli start donderdag in de basis als FC Twente het in eigen stadion opneemt voor de Europa League tegen Helsingborgs IF. De aanvaller is hersteld van zijn enkelblessure. Willem Jansen, Roberto Rosales, Leroy Fer en Robbert Schilder worden allen uit voorzorg gespaard.

McClaren start in Europa League-duel met fitte Chadli

In plaats van hen maken drie jeugdspelers en Chadli hun opwachting in de ploeg van trainer Steve McClaren. 'Ik voel me goed en heb ook goed kunnen trainen de afgelopen dagen. Het is belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken en dan zien we wel richting zondag', vertelde Chadli tijdens de persconferentie.

Er staat niets meer op het spel voor de Tukkers. FC Twente staat derde in Groep L en heeft geen kans meer op een plek in de volgende ronde.

Daarentegen wacht zondag in Eindhoven de topper tegen PSV. Mogelijk daarom gunt McClaren speeltijd aan aanvallers Tim Hölscher, Mirco Born en middenvelder Joey Pelupessy. Over het duel met Helsingborgs is McClaren helder. 'Deze wedstrijd heeft een andere waarde gekregen. Het duel is qua resultaat niet van belang, maar wel heel belangrijk voor de spelers die donderdag op het veld staan.'

Als Hölscher en Born donderdag hun opwachting maken, is dat het Europa League-debuut voor beiden. Pelupessy kwam al in actie in duel met Hannover 96 in november (0-0). Filip Bednarek vervangt de geblesseerde doelman Nikolay Mihaylov.

Behalve FC Twente is ook Helsingborgs al uitgeschakeld in de Europa League. Hannover en Levante maken in een onderling duel in Spanje uit wie de groepswinnaar wordt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's