McClaren: 'Heracles speelt mooiste voetbal in Eredivisie'

FC Twente treedt vrijdag aan met een aangepast achterhoede in de streekderby tegen Heracles Almelo. Trainer Steve McClaren mist in de Eredivisiewedstrijd de nodige verdedigers tegen een team dat volgens de Engelsman het mooiste voetbal in Nederland speelt.

McClaren: 'Heracles speelt mooiste voetbal in Eredivisie'

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de derby gaf McClaren te kennen onder de indruk te zijn van het veldspel van de ploeg van trainer Peter Bosz. 'Ik heb ze tegen Vitesse en FC Utrecht gezien en ze proberen mooi voetbal te spelen. We zullen vrijdag proberen ze niet in hun spel te laten komen.'

Hoe de ploeg uit Almelo zal beginnen is voor keuzeheer van Twente niet duidelijk. 'Ze wisselen vaak van opstelling en van spelers', vervolgde McClaren. 'Omdat ze deze week achter gesloten deur hebben getraind, weet ik niet hoe ze tegen ons zullen spelen.'

De Tukkers kampen zelf vooral met defensieve problemen. Zo zijn Edson Braafheid (enkel) en Robbert Schilder (knie) vraagtekens voor de wedstrijd van vrijdag en kan de coach sowieso niet beschikken over Tim Breukers (bovenbeen) en Nicky Kuipers (kuit).

Hierdoor moet de oefenmeester puzzelen in zijn achterhoede en lijken Roberto Rosales en Joey Pelupessy respectievelijk de links- en rechtsachter-positie in te nemen tegen de Heraclieden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's