Mbappé zet de toon in jubileumeditie Le Classique

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag Olympique Marseille op eigen veld verslagen. Kylian Mbappé wees vroeg in Le Classique de Parijse formatie de juiste weg.

Mbappé zet de toon in jubileumeditie Le Classique
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
0 - 2
PSG
PSG

De honderdste editie van Le Classique was voor Olympique Marseille de eerste thuiswedstrijd sinds de bestorming van het trainingscomplex door ontevreden fans. Een positief resultaat was de geplaagde club uit het zuiden van Frankrijk niet gegeven.

Ondanks een overwicht zocht Marseille na 45 minuten de kleedkamer op met een 0-2 achterstand. Kylian Mbappé bracht in negende minuut als sluitstuk van een counter PSG op voorsprong. De Franse international nam met zijn treffer ook weer wat afstand van Memphis Depay, die na zijn dubbelslag tegen Strasbourg de belangrijkste concurrent voor de Franse topscorertitel was geworden.

Mauro Icardi zorgde halverwege de eerste helft voor een comfortabele marge voor de Parijse gasten, die met het uitvallen van Ángel Di María wel een tegenvaller incasseerden. Na een uur maakte de Argentijn plaats voor Neymar.

Met het in ere herstelde koningskoppel Mbappé-Neymar kon PSG de 45ste zege in Le Classique geen extra kleur geven, zoals Marseille de eer niet kon redden. De gastheren eindigden het duel met een man minder na de rode kaart voor Dimitri Payet na een overtreding op Marco Verratti. Door het resultaat blijft PSG in het spoor van Lille en Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.