Mbappé was gevoelig voor opmerkingen president over landsbelang

Reacties

Emmanuel Macron heeft zich deze zomer gemengd in de discussie over de toekomst van Kylian Mbappé, die erkent gevoelig te zijn geweest voor de woorden van de Franse president.

Mbappé was gevoelig voor opmerkingen president over landsbelang
© Pro Shots

Mbappé maakte zich op voor een eerste buitenlands avontuur. Real Madrid lonkte, in de Spaanse hoofdstad dachten ze de aanvaller te hebben overtuigd. De Franse international koos uiteindelijk toch voor een langer verblijf bij Paris Saint-Germain. Een gesprek met president Macron zou daarbij een rol hebben gespeeld.

Mbappé erkent dat dat onderhoud met het staatshoofd zeker een rol heeft gespeeld in zijn besluit. 'Ik had nooit gedacht dat ik met de president zou praten over mijn toekomst van mijn carrière, dus dit is iets geks', vertelt hij tegen The New York Times.

Macron had een duidelijke boodschap voor de aanvaller. 'Hij zei tegen mij: "Ik wil dat je blijft. Ik wil niet dat je nu weggaat. Je bent zo belangrijk voor het land". Als de president je dat vertelt, dan speelt dat zeker mee', aldus Mbappé.

Macron had in juni in een debat duiding gegeven aan zijn in zijn ogen bescheiden rol. 'Ik kan iedereen verzekeren dat ik geen partij ben bij een transfer. Net als elke burger wil ik als het om sport gaat een goede wedstrijd zien en een team steunen, in mijn geval Olympique Marseille. Ik had een gesprek met Kylian Mbappé, gewoon om hem te adviseren in Frankrijk te blijven. Het is de rol van een president om zijn land te verdedigen.'

'Er staat nu meer een team bij PSG'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.