Paris Saint-Germain leek zich zondag te verslikken in het Stade Brest van Marco Bizot, maar Kylian Mbappé had daar zo zijn eigen gedachten over. De superster zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer in het Stade Francis-Le Blé.

Brest
2 - 3
PSG
PSG

Mbappé zag in de 89e minuut zijn strafschop worden gekeerd door Bizot, maar scoorde daarna in de rebound. Daarmee voorkwam de aanvaller dat PSG voor de vijfde keer dit seizoen puntenverlies leed in de Ligue 1.

De zeventienjarige Warren Zaïre-Emery stapte in de beginfase in de schijnwerpers. Het grote talent, midweeks al uitblinker tijdens de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan, schoot na zestien minuten heerlijk raak, nadat Bradley Barcola zich knap had ontworsteld van enkele Brest-spelers.

Met de 0-1 werd PSG beloond voor een sterke openingsfase. Het was aan Bizot te danken dat de subtopper niet al veel eerder op achterstand werd gezet. Ook de ex-sluitpost van AZ kon niet voorkomen dat de bezoekers de marge verdubbelden. In de 28e minuut vond Mbappé met een droog schot de korte hoek, waar Bizot rekende op een bal in de lange hoek. Voor de wereldkampioen van 2018, die in december zijn 25e verjaardag viert, betekende dat zijn 250e competitietreffer.

Daarmee was PSG nog niet verlost van Brest, dat geregeld de aanval zocht en vlak voor rust de achterstand halveerde dankzij een kopbal van Steve Mounié, wiens inzet van richting werd veranderd door Danilo Pereira.

Vlak na de onderbreking kwam Brest zowaar op gelijke hoogte: Jérémy Le Douaron kopte raak uit een hoekschop, waarbij hij profiteerde van een gebrek aan organisatie bij de titelfavoriet. De thuisploeg rook aan een stunt en zag Gianluigi Donnarumma meermaals redding brengen. PSG liet aan de bal nauwelijks meer iets zien en leek af te stevenen op een domper. Het laatste woord was echter aan Mbappé, die mocht aanleggen na een overtreding op Randal Kolo Muani.