Mbappé tovert PSG met solo vanaf eigen helft richting bekerfinale

Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain naar de finale om de Coupe de France geleid. Tegen Olympique Lyon zorgde hij met drie doelpunten na een vroege achterstand voor een overtuigende overwinning.

Olympique Lyonnais
1 - 5
PSG
PSG

Mbappé vestigde in Lyon de aandacht op zich met een schitterend doelpunt in de zeventigste minuut. Hij ontving de bal twintig meter voor de middenlijn, speelde met een dubbele schaar zijn eerste tegenstander uit en sprintte vanaf links met de bal aan de voet richting het doel. Na een kapbeweging in het strafschopgebied schoot de 21-jarige Fransman raak in de korte hoek.

Al voor deze fraaie solo had Mbappé zijn ploeg geholpen door in de veertiende minuut een snel antwoord te verzorgen op de 1-0 van Martin Terrier, een goal die drie minuten eerder viel. Na een uur zorgde een overtreding van Fernando Marçal, die daarmee zijn tweede gele kaart pakte én een penalty veroorzaakte, voor de beslissing. Neymar schoot vanaf de stip raak en de wereldgoal van Mbappé zorgde voor de nekslag. Pablo Sarabia deelde daarna met de vierde goal in de feestvreugde, alvorens Mbappé zijn droomavond compleet maakte met een hattrick: 1-5.

In de finale van de Coupe de France neemt PSG het op tegen Saint-Étienne of Stade Rennes. Daarmee lonkt voor de ploeg van Thomas Tuchel revanche voor vorig jaar, toen Rennes na strafschoppen te sterk bleek in de eindstrijd. Saint-Étienne werkt donderdag (aftrap 20.55 uur) in eigen huis de halve finale tegen Rennes af.