'Mbappé moet meteen lastige keuze maken als Real Madrid-speler'

Reacties

Dat Kylian Mbappé naar Real Madrid gaat is inmiddels een publiekelijk geheim, alleen een bevestiging vanuit de Spaanse hoofdstad ontbreekt nog. Het werpt meteen een groot thema op voor Mbappé en zijn toekomstige werkgever.

'Mbappé moet meteen lastige keuze maken als Real Madrid-speler'
© Pro Shots

Real Madrid zal ongetwijfeld flink willen uitpakken met de komst van Mbappé, die niet alleen goed kan voetballen, maar ook commercieel gezien erg interessant is voor de Spaanse topclub. Het grote probleem: de wereldtoer van Real Madrid valt samen met de Olympische Spelen in Parijs.

Het is ook een publiekelijk geheim dat Mbappé maar wat graag in zijn stad furore wil maken op het mondiale sporttoernooi. Als dispensatiespeler zou Mbappé deel mogen nemen aan de Spelen, maar de vraag is of Real Madrid wil meewerken. Dat is niet verplicht, omdat de Spelen niet onder de vlag van de FIFA vallen.

De huidige koploper van La Liga gaat deze zomer richting de Verenigde Staten om zich voor te bereiden op het seizoen 2024/25, de Spelen in Parijs worden van 24 juli tot en met 11 augustus georganiseerd. De finale van het mannenvoetbaltoernooi wordt gespeeld op 9 augustus.

Met Mbappé in de gelederen is de kans natuurlijk groot dat de Fransen de finale halen. Naar verluidt is ook Antoine Griezmann in beeld om het Franse team te versterken als dispensatiespeler. Oud-speler Thierry Henry zal het Olympische elftal van Frankrijk leiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.