Mbappé liep een blauwtje: 'Hij begreep wel dat ik naar Real Madrid wilde gaan'

Reacties

Aurélien Tchouaméni is dinsdag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Real Madrid. De defensieve middenvelder kon ook naar Paris Saint-Germain, maar gaf de voorkeur aan een avontuur in Spanje. Zelfs Kylian Mbappé kon het toptalent niet op andere gedachten brengen.

Mbappé liep een blauwtje: 'Hij begreep wel dat ik naar Real Madrid wilde gaan'
© Pro Shots

Real betaalt volgens Spaanse media liefst tachtig miljoen euro voor de 22-jarige Tchouaméni, die met bonussen nog twintig miljoen euro extra bij elkaar kan voetballen voor zijn oude club AS Monaco. PSG was bereid om net zo ver te gaan voor de middenvelder. Mbappé zag een samenwerking met Tchouaméni in de Franse hoofdstad wel zitten en maakte zich sterk voor zijn komst.

Tijdens zijn presentatie in Madrid bevestigde Tchouaméni dinsdag dat Mbappé heeft geprobeerd om hem te verleiden. 'Kylian had besloten om in Parijs te blijven en wist dat ik zou vertrekken bij Monaco', vertelde de middenvelder. 'Hij wilde weten of ik naar PSG wilde komen, maar ik zei dat ik naar Real Madrid wilde vertrekken. En dat begreep hij wel.'

Die laatste woorden hebben een bijzondere lading, omdat Mbappé PSG juist verkoos boven Real. De steraanvaller leek lange tijd op weg naar het Estadio Santiago Bernabéu, maar verlengde uiteindelijk toch zijn aflopende contract in het Parc des Princes. Daardoor wordt hij nu dus geen ploeggenoot van Tchouaméni, die bij Real voor zes jaar heeft getekend en met rugnummer 18 gaat spelen.

'Ik heb altijd met nummer 8 gespeeld, maar dat nummer is van Toni Kroos. Daarom heb ik maar voor 18 gekozen. Dat komt er het dichtst bij in de buurt', lachte Tchouaméni. 'Er waren veel clubs met interesse, maar toen Real Madrid zich meldde, heb ik mijn zaakwaarnemer direct gezegd dat ik naar Spanje wilde vertrekken. Mijn prijskaartje? Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. Ik doe gewoon mijn best op het veld en wat ik heb gekost interesseert mij niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.