Mbappé helpt financieel geplaagd PSG aan onbezorgde avond

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zonder problemen drie punten aan zijn totaal toegevoegd. Een vroege rode kaart maakte Montpellier kansloos in Parc des Princes.

Mbappé helpt financieel geplaagd PSG aan onbezorgde avond
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Montpellier
Montpellier

De pandemie gaat PSG in financieel opzicht niet in de koude kleren zitten. Volgens L'Équipe verwacht de Parijse grootmacht dit seizoen uit te komen op een verlies van ruim tweehonderd miljoen euro, zestig procent meer dan afgelopen seizoen. Die prognose is ingeleverd bij de DNCG, dat toezicht houdt op de financiën van de Franse clubs.

Dit verwachte verlies dwingt PSG tot bezuinigen. Voor technisch directeur Leonardo wordt het een lastige klus. Hij zal spelers moeten verkopen voor financiële lucht, maar tegelijkertijd is zijn wens om Kylian Mbappé en Neymar langer aan PSG te binden.

Op het veld kende PSG vrijdag in ieder geval een onbezorgde avond. Na ruim een kwartier tekende die zich al af. Jonas Tomlin was te laat en torpedeerde Mbappé. Uiteindelijk moest de doelman van Montpellier die actie op advies van de VAR bekopen met een rode kaart.

Na ruim een half uur had PSG de numerieke meerderheid tot uitdrukking gebracht in de score. Op aangeven van Angel Di María tekende Mbappé voor de openingstreffer. De regerend kampioen, waar Mitchel Bakker op de bank begon, maakte een half uur voor tijd in een tijdbestek van vier minuten een einde aan de onzekerheid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het begon in de zestigste minuut met de 2-0 van Neymar, die in stelling werd gebracht door Mbappé. Niet veel later leverde Mauro Icardi zijn bijdrage aan de score om kort daarop Mbappé in staat te stellen zijn tweede van de avond te maken; 4-0.

Door de ruime zege legt PSG de druk bij achtervolgers Lille en Olympique Lyon, die zondag nog in actie komen tegen respectievelijk Stade Rennes en Saint-Étienne.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.