Mbappé direct weer trefzeker voor PSG na afgeketste transfer

Kylian Mbappé heeft na zijn afgeketste overstap naar Real Madrid meteen weer van zich laten horen. Hij maakte zaterdag de derde treffer voor Paris Saint-Germain tegen Clermont Foot. Ander Herrera scoorde verder twee keer, Idrissa Gueye zorgde voor de vierde treffer. Georginio Wijnaldum bleef negentig minuten op de bank.

PSG
PSG
4 - 0
Clermont
Clermont

Het sterrenensemble was zaterdag niet compleet. Lionel Messi en Neymar ontbraken in de wedstrijdselectie van trainer Mauricio Pochettino. Ángel Di María, Leandro Paredes, Marco Verratti en Sergio Ramos waren er ook niet bij. Gianluigi Donnarumma was wel van de partij, hij debuteerde met een clean sheet.

Halverwege de eerste helft kwam PSG al op voorsprong. Herrera kopte een rebound binnen, nadat doelman Arthur Desmas een voorzet door het midden verwerkte. De VAR keek lang naar het moment, maar keurde het doelpunt uiteindelijk goed.

Zo'n tien minuten later was het weer raak voor Herrera. Een voorzet van Mbappé bleef in het strafschopgebied hangen en belandde voor de voeten van de Spanjaard. Hij haalde hard uit en verdubbelde de score voor de thuisploeg.

Mbappé liet zich tien minuten na rust op de voor hem karakteristieke wijze zien. Hij sprintte na een diepe bal van Julian Draxler richting de doelman van Clermont Foot. Hij omspeelde hem en schoof de bal binnen: 3-0.

Het was niet de laatste keer dat de Fransman belangrijk was. Ook bij de 4-0 speelde hij een belangrijke rol. Na een flitsende actie in het strafschopgebied schoot Mbappé de bal op de doelman, waarna Idrissa Gueye de volgende treffer maakte. PSG blijft door de overwinning koploper. Het won tot nu toe alle wedstrijden in de Franse competitie.