PSG mist Messi en Neymar: 'Kwestie van gezond verstand'

Reacties

Mauricio Pochettino moet flink puzzelen voor het thuisduel met Clermont. De trainer van Paris Saint-Germain kan niet beschikken over onder anderen Marco Verratti en Sergio Ramos, terwijl de Zuid-Amerikaanse internationals een wedstrijd overslaan.

PSG mist Messi en Neymar: 'Kwestie van gezond verstand'
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Clermont
Clermont

De 35-jarige Ramos kampt met een kuitblessure en wacht nog altijd op zijn debuut voor PSG. Ook de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge van volgende week woensdag moet de Spanjaard zeker nog aan zich voorbij laten gaan, bevestigt Pochettino in de Franse media: ‘Zijn situatie baart mij geen zorgen. Hij volgt zijn herstelprotocol. Ik hoop dat hij snel beschikbaar zal zijn om ons te helpen’.

Ook Ángel Di María, Lionel Messi, Neymar  en Leandro Paredes doen niet mee tegen Clermont. Het viertal is terug van interlandverplichtingen, maar krijgt rust. ‘Het is een kwestie van gezond verstand’, aldus Pochettino, die in Mauro Icardi, Presnel Kimpembe en Kylian Mbappé ook nog drie twijfelgevallen heeft voor het duel met Clermont. Gelukkig voor PSG is Georginio Wijnaldum wel fit teruggekeerd.

Mbappé stond op de nominatie om tijdens de voorbije transferperiode naar Real Madrid te vertrekken, maar die deal ging niet door. Mbappé, die bij de Franse ploeg een lichte kuitblessure opliep en eerder terugkeerde naar de club, focust zich weer volledig op PSG, aldus Pochettino: ‘Hij is gelukkig en een emotioneel stabiele speler. We hopen dat hij zaterdag beschikbaar is.’

Het is volgens Pochettino een kwestie van tijd voordat Mbappé, Messi en Neymar samenspelen, maar de Argentijn kan niet beloven dat de drie iedere week aan de aftrap zullen verschijnen: ‘Alle PSG-spelers zijn sterren. Sommigen zullen vaker spelen dan anderen, maar de belangrijkste ster is de club. De belangrijkste uitdaging blijft het creëren van een collectief. Maar we hebben natuurlijk een geweldig team.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.