Mbappé clasht opnieuw met Franse bond: systeem gaat op de schop

Reacties

Kylian Mbappé heeft opnieuw geweigerd om deel te nemen aan commerciële verplichtingen bij de Franse nationale ploeg. Om een nieuwe rel te voorkomen gaat de FFF nu het systeem veranderen.

Mbappé clasht opnieuw met Franse bond: systeem gaat op de schop
© Pro Shots

Tijdens de interlandperiode in maart zorgde de clash tussen Mbappé en de FFF ook al voor veel commotie in Frankrijk. Zijn management legde toen uit dat het ging om onenigheid over de overeenkomst die Mbappé in 2017 net als elke international moest tekenen voor zijn eerste interland.

Volgens die collectieve afspraak krijgt elke speler 25.000 euro per wedstrijd in ruil voor het vervullen van verplichtingen met de vaste sponsoren van de bond. Mbappé wilde echter meer controle over zijn portretrechten. Bondsvoorzitter Noël Le Graët, bondscoach Didier Deschamps én aanvoerder Hugo Lloris probeerden de clash toen in de kiem te smoren.

Een half jaar later bleek er in eerste instantie nog weinig veranderd. Maandag werd duidelijk dat Mbappé opnieuw geweigerd heeft om dinsdag deel te nemen aan een commerciële fotoshoot. De FFF heeft nu zelf ingegrepen. De bond meldt in een statement dat er wordt gewerkt aan een nieuw akkoord over de portretrechten, waarbij ieders belang in aanmerking wordt genomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.