'Mazzelgoal van Argentinië, België eigenlijk beter'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal wilde na de zenuwslopende kwartfinale tegen Costa Rica alvast vooruitblikken naar de halve finale tegen Argentinië, van woensdag. Hij acht Oranje zeker niet kansloos.

'Mazzelgoal van Argentinië, België eigenlijk beter'

Van Gaal had, voordat Oranje aan de bak moest, nog kans gezien om een deel van de kwartfinale tussen Argentinië en België (1-0 voor de Zuid-Amerikanen) mee te pikken. 'Ik heb de eerste helft gezien en ik vond dat België eigenlijk beter was', liet de bondscoach weten. 'Maar ja, de Argentijnen maken een mazzelgoal, al schiet Higuaín 'm natuurlijk wel aardig in.'

Van Gaal had geen al te hoge pet op van de ploeg van Alejandro Sabella. 'Dat doet hij op gevoel', verwees hij weer naar de goal van Higuaín. 'Dat is niet iets wat je als team doet. Daarna was het voor Argentinië alleen maar tegenhouden. Als je praat over verdedigende systemen...', deelde hij nog een sneer uit naar Argentinië én de media die kritiek hadden op het tactische plan van Oranje.

'Ik denk dat we tegen Argentinië zeker kansen hebben', concludeerde Van Gaal op basis van die eerste helft voorzichtig. 'Danny Blind (assistent-bondscoach, red.) en ik gaan nu een aantal wedstrijden bekijken, dan maken we een plan de campagne en zien we wel waar het schip strandt', aldus Van Gaal, die nog liet weten dat Ron Vlaar na de wedstrijd kampte met knieklachten.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.