Mazraoui kijkt verder dan laatste zestien: 'Moeten het nu afmaken'

Reacties

Dertien jaar geleden kwalificeerde Ajax zich voor het laatst voor de knock-outfase van de Champions League. Nu het weer is gelukt, is de honger van vleugelverdediger Noussair Mazraoui allesbehalve gestild.

Mazraoui kijkt verder dan laatste zestien: 'Moeten het nu afmaken'

Ajax en Bayern München zijn al zeker van een plekje bij de laatste zestien en strijden woensdagavond in de Johan Cruijff Arena om de groepswinst in poule E. Ajax moet winnen van Bayern om als eerste te finishen; Bayern, de huidige koploper, heeft aan een gelijkspel genoeg.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Mazraoui, die nog scoorde in het 1-1 gelijkspel van Ajax in de uitwedstrijd bij Bayern, wil er alles aan doen om der Rekordmeister nog in te halen. 'Het is belangrijk om als eerste te eindigen', zegt de rechtsback tegen de NOS. 'We willen niet naar de volgende ronde en thats it; we willen naar de volgende ronde en dan ook verder kijken.'

Ajax neemt dus geen genoegen met enkel een plek in de knock-outfase. De Amsterdammers zijn ambitieus en willen kijken waar de grens ligt. 'Als je dan eerste wordt in de poule, maak je het jezelf gemakkelijker', weet Mazraoui. Hij heeft vertrouwen in een goede afloop van de clash met Bayern: 'We zitten er zo lekker in, we moeten het nu gewoon afmaken.'

Ajax strijdt om zeldzame groepswinst

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.