Matig Wolfsburg overleeft play-off en stopt opmars Holstein Kiel

Reacties

VfL Wolfsburg speelt ook komend seizoen in de Bundesliga. De werkgever van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer schudde in de promotie/degradatiewedstrijden Holstein Kiel van zich af.

Matig Wolfsburg overleeft play-off en stopt opmars Holstein Kiel

Wolfsburg won donderdag al het thuisduel (3-1) en maakte het karwei maandagavond af in het Holstein-Stadion (0-1). Gemakkelijk ging het echter niet: net als in de heenwedstrijd bleek Holstein Kiel, de nummer drie van de Tweede Bundesliga, een lastige tegenstander te zijn.

Aaron Seydel was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. De aanvaller schoot in de veertiende minuut na een knappe actie net naast en kort na rust dwong hij Koen Casteels tot een redding met een handig tikje achter het standbeen. Kansen waren er dus wel voor Holstein Kiel, maar een doelpunt maken lukte (mede door ingrijpen van de videoref bij een handsbal van Rafael Czichos) niet.

Een teleurstellend spelend Wolfsburg hield stand en won de uitwedstrijd dankzij een rake kopbal van Robin Knoche, een kwartier voor tijd. Er kwamen geen Nederlanders in actie bij de kampioen van 2009: net als afgelopen donderdag ontbraken Verhaegh en Bazoer vanwege blessureleed en kwam Bruma niet van de reservebank af.

Met de zege in het tweeluik maakt Wolfsburg een einde aan de opmars van Holstein Kiel. De bescheiden club promoveerde vorig jaar naar de 2. Bundesliga en maakte dus bijna in één keer direct de stap naar het hoogste niveau. Volgend seizoen mag de kampioen van 1912 opnieuw gaan proberen om te promoveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.