Matig Ajax op trainingskamp onderuit tegen Blackburn Rovers

Reacties

Ajax heeft op het trainingskamp tegen Blackburn Rovers een tik om de oren gekregen. De Engelsen versloegen de Amsterdammers na twee vlijmscherpe counters. De ploeg van Alfred Schreuder kon daar in de tweede helft nauwelijks wat tegenover stellen.

Matig Ajax op trainingskamp onderuit tegen Blackburn Rovers
Ajax
Ajax
0 - 2
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Tijdens het trainingskamp in Marbella werd de Championship-ploeg gezien als een geschikte opponent in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ajax, met de bij Oranje uit de voorselectie afgevallen Brian Brobbey en Devyne Rensch in de basiself, toonde zich met diverse jonge talenten aan de aftrap. Vanwege de afwezigheid van WK-gangers Remko Pasveer, Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Daley Blind, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Dusan Tadic kregen zij de kans zich te laten zien.

De Amsterdammers hadden in de openingsfase moeite om grip op de Engelsen te krijgen. Blackburn begon feller, liet de bal snel rondgaan en drukte Ajax wat achteruit. En kreeg dan ook de eerste kans. Ben Brereton Díaz troefde Devyne Rensch af en dook op voor de neus van aanvoerder Maarten Stekelenburg. Een signaal voor Ajax om gas bij te geven. Via aanspeelpunt Brian Brobbey gaf het meteen een antwoord, maar de jeugdinternational schoot over.

Het restant van de eerste helft had Ajax het initiatief. Mede dankzij de sterke Brobbey en de ongrijpbare dribbelaar Francisco Conceição zorgde de ploeg van Schreuder voor dreigende momenten. Brobbey kreeg de grootste kans, maar schoot na voorwerk van de Portugees over. Conceição trof de Engelse doelman. Het verschil kon Ajax in de eerste helft echter niet maken.

De goed spelende Ahmetcan Kaplan en Brobbey bleven in de rust achter in de kleedkamer. Daarmee verloor Ajax ook de grip op Blackburn. Eerst werd het gezapige spel van de Amsterdammers nog gespaard, toen de paal een achterstand voorkwam na slap verdedigen van Calvin Bassey. Even later ging het in de rug van de centrale verdediger alsnog mis. Tyrhys Dolan liet Stekelenburg met een mooie stift kansloos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zeventig minuten gingen Stekelenburg, Bassey, Youri Regeer, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen en Rensch naar de kant. Er kwamen via invaller Ar’jany Martha en Lucca twee kansen, maar uiteindelijk verloor de regerend landskampioen de regie helemaal. Een klein kwartier voor tijd was het opnieuw Dolan die geblunder in de Ajax-opbouw afstrafte: 0-2. Daardoor ging Ajax bij de eerste test na de vrije weken direct onderuit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opstelling Ajax: Stekelenburg (70. De Graaff); Rensch (70. Gooijer), Kaplan (46. Aertssen), Bassey (70. Hato), Wijndal (85. Giovanni); Fitz-Jim, Regeer (70. Vos); Conceiçao (85. Kjaer), Hlynsson (70. Misehouy), Rasmussen (70. Martha); Brobbey (46. Lucca).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.