Matchwinner McTominay: 'Deze wedstrijd zijn ze over dertig jaar nog niet vergeten'

Reacties

Schotland is één van de grote winnaars van de eerste week van de kwalificatiecyclus voor het EK van 2024. Door een sensationele zege op Spanje heeft de ploeg van Steve Clarke nu een uitstekende uitgangspositie om zich te plaatsen. Matchwinner Scott McTominay was dan ook uitgelaten.

Matchwinner McTominay: 'Deze wedstrijd zijn ze over dertig jaar nog niet vergeten'
© Pro Shots
Schotland
Schotland
2 - 0
Spanje
Spanje

Twee keer dook de man van Manchester United op het juiste moment op in het Spaanse strafschopgebied, vooral zijn tweede treffer was van grote schoonheid. Tel op dat McTominay zaterdag ook al twee keer scoorde tegen Cyprus en je kan gerust spreken van een man in vorm. Tegenover zendgemachtigde Viaplay toonde hij zijn vreugde.

'We hebben het echt heel goed gedaan. We wisten dat zij veel balbezit zouden hebben, en de manager zei dat we goed met de kansen moesten omgaan. Maar volgens mij hebben we genoeg mogelijkheden gehad om hen echt pijn te doen, om te scoren.' Dat scoren deed McTominay dus vooral zelf, hetgeen voor hem zoete jeugdherinneringen omhoog haalde.

'Als kind was ik een aanvallende middenvelder, ik kom graag in de zestien van de tegenstander. Dat moet ik blijven doen, ik weet dat ik meer goals en assists aan mijn spel kan toevoegen', sprak de Schot, die ook nog inging op de geslepen trucs van de thuisploeg om het tempo uit de wedstrijd te halen.

'Iedereen was aan het rotzooien, er werd in het rond gedoken, de wedstrijd werd vertraagd. Da's moeilijk, maar soms moet het gewoon. Als je wint, moet je zulke dingen doen. Kijk eens om je heen naar dit stadion. Ongelofelijk, zoiets heb ik nog nooit gezien. De manager zei dat dit onze kansen waren om als Schotse spelers een nalatenschap te creëren, over twintig, dertig jaar herinneren mensen zich deze avond nog.'

Na twee van de acht wedstrijden heeft Schotland meer punten dan de andere vier ploegen in Groep A samen, een droomstart op weg naar een tweede EK-deelname op rij. En dat terwijl de blauw-witten daarvoor sinds 1998 geen groot toernooi meer hadden gespeeld. De reeks wordt voor Clarke en zijn mannen in juni hervat met een uitbeurt bij Noorwegen. Drie dagen later komt Georgië naar Hampden Park.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
7
0
1
25-5
+20
21
2
Schotland
8
5
2
1
17-8
+9
17
3
Noorwegen
8
3
2
3
14-12
+2
11
4
Georgië
8
2
2
4
12-18
-6
8
5
Cyprus
8
0
0
8
3-28
-25
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.