Matchwinner Dumfries sluit memorabel kalenderjaar in stijl af

Reacties

Internazionale gaat met een goed gevoel de winterstop in. Denzel Dumfries werd woensdag de matchwinner tegen Torino en zette daarmee de kroon op een voor hem geweldig jaar. 

Matchwinner Dumfries sluit memorabel kalenderjaar in stijl af
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Torino
Torino

Inter mocht zich sinds afgelopen weekend al winterkampioen van ItaliΓ« noemen, omdat achtervolgers Atalanta Bergamo (tegen AS Roma) en AC Milan (Napoli) zich verslikten. Inter had zelf met 0-5 gewonnen van Salernitana, mede dankzij een goal van Dumfries, en de Nederlander scoorde woensdag tegen Torino opnieuw. Dumfries werd gevonden door Edin Dzeko en maakte zijn derde goal van dit seizoen.

Met naast Dumfries ook Stefan de Vrij in de basis speelde Inter de wedstrijd hierna gecontroleerd uit. De regerend landskampioen speelde niet zijn meest overtuigende wedstrijd, maar kwam tegelijkertijd ook niet echt serieus in de problemen. Samir Handanovic moest alleen ingrijpen bij een goede vrije trap van Sasa Lukic. Vlak voor tijd raakte Alexis SΓ‘nchez namens Inter nog de paal. 

Zo werd het een mooie avond voor Dumfries, die een memorabel kalenderjaar in stijl afsloot. De rechtsback speelde afgelopen zomer een sterk EK en verdiende daarmee een droomtransfer naar Inter, waar hij werd gehaald als de opvolger van Achraf Hakimi. Dumfries kreeg even de tijd om te wennen, maar is de laatste tijd een vaste basisspeler en begint nu ook nog eens te scoren. Daarmee heeft Inter er een belangrijk wapen bijgekregen.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Roma won afgelopen weekend zoals gezegd van Atalanta Bergamo en wilde dat succes een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria. Dat lukte niet: met Rick Karsdorp van begin tot eind binnen de lijnen kwam de ploeg van JosΓ© Mourinho niet verder dan een gelijkspel. De openingstreffer van Eldor Shomurodov werd weggepoetst door Manolo Gabbiadini, die scoorde uit een hoekschop: 1-1. 

Overige uitslag:


Wo 22 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.