De balende Bologna-Nederlanders: wie bevrijdt Dijks en Van Hooijdonk?

Reacties

Bologna heeft het kalenderjaar afgesloten met een overwinning bij Sassuolo en opnieuw speelden de Nederlanders in de selectie van Sinisa Mihajlovic geen rol in dit succes. Nu de transfermarkt bijna weer open gaat, staan Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk voor een belangrijke beslissing.

De balende Bologna-Nederlanders: wie bevrijdt Dijks en Van Hooijdonk?
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
0 - 3
Bologna
Bologna

De speelminuten zijn dit seizoen bijzonder schaars voor Dijks en Van Hooijdonk bij Bologna. Datzelfde geldt overigens voor Jerdy Schouten, maar hij beleeft door blessureleed een bijzonder frustrerend voetbaljaar. Schouten deed dit seizoen pas in twee competitiewedstrijden mee en staat al sinds eind oktober buitenspel. Ook tegen Sassuolo zat de middenvelder weer niet bij de groep.

Dijks en Van Hooijdonk maakten wel deel uit van de selectie, maar kwamen opnieuw niet in actie. Dat is dit seizoen allesbehalve uniek. Vooral voor Dijks is dat frustrerend: hij was vorig seizoen nog basisspeler, maar is uit het elftal gespeeld door Aaron Hickey. De jonge Schot was woensdagavond verantwoordelijk voor de 0-2 tegen Sassuolo.

In de laatste negen competitiewedstrijden, het duel van woensdagavond meegerekend, heeft Dijks alleen tegen Fiorentina meegespeeld. Zijn totaal in dit Serie A-seizoen staat op slechts 142 speelminuten. Het contract van Dijks bij Bologna loopt nog tot medio 2023 door, maar het is goed mogelijk dat hij in januari op zoek wil gaan naar een oplossing voor zijn situatie.

Van Hooijdonk staat pas op 34 speelminuten in de Serie A. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van NAC Breda en is vooral gehaald met het oog op de toekomst. Mihajlovic heeft Van Hooijdonk momenteel nog niet nodig: wellicht is een verhuurperiode in januari mogelijk. In de wandelgangen werd SC Heerenveen al genoemd als mogelijk nieuwe club voor de spits.

Abdou Harroui
Bij Sassuolo is Abdou Harroui bezig aan zijn eerste seizoen in Italië. Ook de van Sparta Rotterdam overgenomen middenvelder komt niet bijster veel aan spelen toe: Harroui begon nog geen een keer in de basis en moet het vooral doen met korte invalbeurten. Woensdag kreeg hij geen speeltijd tegen Bologna.

Venezia
Venezia
1 - 3
Lazio
Lazio

Ridgeciano Haps kwam woensdag niet in actie bij Venezia, dat met 1-3 verloor van Lazio. Pedro, Francesco Acerbi en Luis Alberto maakten de goals namens de Romeinen. Haps heeft tot dusver negen competitiewedstrijden gespeeld voor Venezia, waarvan acht als basisspeler. In het 1-1 gelijkspel tegen Juventus was hij eerder deze maand nog goed voor zijn eerste assist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.