Mascotterel in Duitsland, Barça B wint met 12-0

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mascotterel in Duitsland, Barça B wint met 12-0

• Een serieuze zaak in Duitsland. Schalke 04-mascotte Erwin hangt een schorsing boven het hoofd omdat hij arbiter Felix Zwayer een rode kaart voorhield wegens een niet gegeven strafschop in de derby tegen Borussia Dortmund. Diverse bobo's in Duitsland vinden dat Erwin de scheidsrechter voor gek heeft gezet en dat hij een straf verdient. Holger Becker, de man in het pak, vindt alle ophef maar overdreven. 'Het was niet kwaad bedoeld.'

Het gewraakte moment. Foto: Bild.
Het gewraakte moment. Foto: Bild.

• Hoe snel kan het gaan? Reuven Niemeijer speelde afgelopen seizoen nog voor amateurclub Quick '20 uit Oldenzaal, zaterdag debuteerde hij in de basis van Heracles Almelo. De middenvelder scoorde zelfs tegen SC Heerenveen in een duel dat zijn ploeg met liefst 4-1 zou winnen. 'Wat een geweldige avond. Van dit debuut had ik alleen maar kunnen dromen', aldus een glunderende Niemeijer op de website van Heracles Almelo. Hebben we hier te maken met de nieuwe Jens Toornstra, die ook laat instroomde in het profvoetbal?

'Ik ga niet met pensioen, dat is eerder iets voor jonge mensen.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger benadrukt in gesprek met de BBC dat hij zich ondanks zijn 67 jaar nog niet achter de geraniums ziet zitten. 'Met pensioen gaan is een fenomeen dat uitsterft voor mensen van mijn generatie.'

Barcelona B liet Eldense zaterdag volstrekt kansloos. De 12-0 zege van de beloften van de Catalanen betekende ex aequo de grootste overwinning in de historie van de Segunda División B en de grootste triomf van Barcelona B.

Ibrahim Afellay viert zondag alweer zijn 31ste verjaardag. Van alle internationals wier achternaam met de 'A' begint, is hij de speler met de meeste caps (53).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.