Martins Indi en FC Porto pakken fortuinlijk punt

Reacties

FC Porto heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Sporting Lissabon, dat op eigen veld door eigen toedoen en pech genoegen moest nemen met een mager resultaat (1-1).

Martins Indi en FC Porto pakken fortuinlijk punt

In de eerste helft had de thuisploeg het betere van het spel. Dat FC Porto terug kon komen in de wedstrijd was mede te danken aan Sporting Lissabon zelf. De ploeg van trainer Marco Silva liet na de snelle openingstreffer van Jonathan Silva een vervolg te geven.

Na bijna een uur volgde een volgende helpende hand voor FC Porto. Mouhamadou Sarr was zo onfortuinlijk om een voorzet van Danilo zo van richting te veranderen dat zijn keeper Rui Patricio kansloos was.

In het laatste kwartier was Sporting andermaal dicht bij een doelpunt. Zo bracht Bruno Martins Indi, die zich liet gelden in zijn eerste Portugese klassieker, met het hoofd redding en ontsnapte FC Porto niet veel later toen een hard afstandsschot van Diego Capel op het aluminium eindigde.

Maar de laatste wapenfeiten kwamen van FC Porto. De fraaie pogingen van Hector Herrera, Jackson Martinez en Tello bleven echter zonder succes. Dat leed bleef Sporting Lissabon bespaard. Door het resultaat komt FC Porto op één punt van koploper Benfica, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Sporting volgt op twee punten van FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.