Martino haalt bij Ajax-opponent Barça talenten bij selectie

Vanwege de stortvloed aan blessures heeft Barcelona-coach Gerardo Martino twee jeugdspelers bij zijn selectie gehaald voor het thuisduel met Granada van zaterdagavond. Die wedstrijd is drie dagen voor de Champions League-ontmoeting met Ajax.

Martino haalt bij Ajax-opponent Barça talenten bij selectie

Dani Alves, sterspeler Lionel Messi, doelman Victor Valdés, Jordi Alba en Cristian Tello zijn er dinsdag in Amsterdam zeker niet bij. Cesc Fabregas, Xavi en Gerard Piqué zijn pas net terug van blessureleed en allen een vraagteken. Ibrahim Afellay en Isaac Cuenca, die tegen Ajax zijn oude ploeg zou kunnen treffen, zijn al het gehele seizoen afwezig bij de Catalaanse grootmacht.

De zeventienjarige aanvaller Adama Traoré, die over de Spaanse en de Malinese nationaliteit beschikt, is daarom door Martino bij de spelersgroep gehaald. Dat geldt ook voor de achttienjarige Kameroener Jean Marie Dongou. Ook hij is een aanvaller, afkomstig uit Barcelona B.

'We missen de beste speler van de wereld en de beste keeper ter wereld', aldus Martino tijdens de persconferentie in de aanloop naar het duel met Granada. 'Maar we hebben geweldige spelers achter de hand om hen te vervangen. Daarom denk ik ook  dat we er, gek genoeg, niet zwakker op worden. Van dit soort situaties wordt een selectie juist alleen maar sterker.'

Over de jongelingen is de Argentijnse coach lovend. 'Dongou heeft een goede voorbereiding gedraaid bij ons en Adama is een van de grootste talenten van onze opleiding.'

Cuenca
'Dat er drie zware spierblessures tussen zitten', doelt Martino op de kwetsuren van Messi, Valdés en Alba, 'dat baart ons niet enorme zorgen. Eind november, begin december zal Lionel afreizen naar Argentinië om daar zijn herstel verder vorm te geven', aldus Martino, die nog wel een vervelende boodschap had voor voormalig Ajacied Cuenca. 'Hij komt terug van een zware blessure en heeft meer tijd nodig om te trainen en wedstrijdritme op te doen. Hij zal daarom niet spelen voorlopig', besluit de coach over de aanvaller, die mogelijk in de winterstop (tijdelijk) mag vertrekken om elders speelminuten op te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen