Martino: 'Alleen Catalaan of Nederlander niet ter discussie'

Barcelona is onder leiding van trainer Gerardo Martino uitstekend gestart aan het seizoen met de winst van de Super Cup, vijf overwinningen op rij in de competitie en een Champions League-zege op Ajax, maar Spaanse media zijn toch erg kritisch richting de opvolger van Tito Vilanova.

Martino: 'Alleen Catalaan of Nederlander niet ter discussie'

Voor het eerst sinds mei 2008 speelde Barça zaterdag een wedstrijd waarin de tegenstander, Rayo Vallecano, meer balbezit had. Desondanks wonnen de Catalanen (0-4). 'Rayo was vorig seizoen de op een na beste club qua balbezit en daarbij haalde Barcelona vorig jaar een gemiddelde van 66 procent, terwijl dat nu 65,8 procent is', reageerde Martino. 'Is het nu echt nodig om vanwege dat verschil van 0,2 procent te zeggen dat ik alles heb veranderd?'

De vijftigjarige Argentijn vindt het overdreven dat er zo'n punt van wordt gemaakt en denkt dat zijn afkomst hiermee te maken heeft. 'Er zullen altijd discussies zijn over de trainer bij deze club als je geen Catalaan of Nederlander bent', zegt Martino waarmee hij verwijst naar voormalige Barcelona-oefenmeesters Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard.

Lange pass
Martino kreeg ook het verwijt dat Barcelona onder zijn leiding te veel de lange pass hanteert, maar ook dat is volgens Tata niet nieuw in Camp Nou. 'Ik kan me nog de tijden herinneren dat Ronald Koeman en Rafa Marquez hier speelden. Ook toen gebeurde dit.'

Uiteindelijk wil Martino pas na afloop van het seizoen worden afgerekend. 'Ik word liever kampioen dan dat ik goed start aan de competitie. Ik ben meer geïnteresseerd in hoe het seizoen eindigt in plaats van records breken bij het begin, maar als we blijven winnen heb ik daar geen problemen mee', besloot de Barça-trainer, die Cesc Fabregas door Sergio Busquets vervangt in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Real Sociedad van dinsdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen