Martínez overwint scepsis: 'Momenteel de beste verdediger in de Premier League'

Reacties

Rio Ferdinand is de volgende in de rij om zijn bewondering uit te spreken voor Manchester United-verdediger Lisandro Martínez. De Argentijn kreeg aanvankelijk veel kritiek, vooral op zijn relatief geringe gestalte, maar Ferdinand is helemaal bijgedraaid.

Martínez overwint scepsis: 'Momenteel de beste verdediger in de Premier League'
© Pro Shots

'Ik vroeg me af of hij hier fysiek mee zou kunnen, maar in de huidige vorm denk ik niet dat er iemand bij hem in de buurt komt. Hij is dominant, agressief, is een leider, communiceert goed, hij toont karakter en hij staat er op de grote momenten', aldus het clubicoon van The Red Devils in de podcast Vibe With FIVE.

Ferdinand prees meteen ook een andere Ajax-aanwinst op Old Trafford, te weten manager Erik ten Hag. Hij zou de voorwaarden hebben gecreëerd waaronder wereldkampioen Martínez kan uitblinken. 'Ten Hag heeft het voor elkaar dat tegenstanders niet genoeg aan de bal komen om Martínez te isoleren met een directe tegenstander. We zien hem nog niet fysiek overklast worden. Dat is tot dusver een compliment aan hem waard, maar ook aan het scoutingsteam.'

Martínez had een paar moeilijke eerste weken in Engeland, met enkele ruime nederlagen. Sindsdien heeft United zich ontwikkeld tot een alsmaar stabielere ploeg, waarin Martínez zijn plek voorlopig zeker is ondanks concurrentie van bijvoorbeeld Harry Maguire. Enkele weken geleden liet hij zelfs zijn eerste goal voor zijn nieuwe club noteren, al was die uiteindelijk weinig waard omdat de wedstrijd bij koploper Arsenal met 3-2 verloren ging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.