Martínez neemt Mirallas niets kwalijk na dure misser

Kevin Mirallas hoeft niet te vrezen voor maatregelen bij Everton na zijn gemiste strafschop maandagavond tijdens het thuisduel met West Bromwich Albion (0-0). Roberto Martínez, manager van The Toffees, legde uit waarom de Belg de penalty nam en waarom hij gewisseld werd.

Op slag van rust beging Joleon Lescott een overtreding op Mirallas, die zelf achter de bal ging staan. En dat terwijl Leighton Baines de vaste strafschoppennemer is. Mirallas miste en kwam bij aanvang van de tweede helft niet meer binnen de lijnen. In de kleedkamer zou het hoog zijn opgelopen tussen Mirallas en enkele ploeggenoten.

Maar daar is volgens Martínez niets van waar. 'Nu praat iedereen over die fase omdat Kevin gemist heeft en nadien vervangen werd, maar hij was niet honderd procent', legde de Spanjaard uit na de wedstrijd. 'Hij had last van zijn hamstrings. Daarom bleef hij in de kleedkamer.'

'Kevin benutte de eerste strafschop tijdens de strafschoppenserie tegen West Ham United vorige week en was vol zelfvertrouwen', vervolgde Martínez. 'Dat bekerduel was misschien wel zijn beste wedstrijd voor de club. Leighton is onze nummer 1 qua strafschoppen, maar liet Kevin hem nemen vanwege diens zelvertrouwen.'

'Het probleem is echter dat hij miste. Als hij tegen de netten was geschoten, was er niets aan de hand geweest. En als Leighton had besloten hem zelf te nemen en gemist had, dan was er ook een probleem van gemaakt. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd, maar ik wil er geen groot probleem van maken.'

Door het doelpuntloze gelijkspel maandagavond op Goodison Park blijft Everton zonder overwinning dit kalenderjaar. Sterker nog, van de laatste dertien wedstrijden won de club uit Liverpool er slechts één. De voorsprong op de achttiende plek, die aan het einde van het seizoen degradatie uit de Premier League betekent, is slechts vier punten.