Martínez neemt Belgische basis op de schop

Reacties

Jan Vertonghen en Toby Aldeweireld krijgen tegen Finland weer een andere partner in de achterhoede. Thomas Vermaelen krijgt dit keer bij de Belgen de kans vanaf de aftrap.

Martínez neemt Belgische basis op de schop
© Pro Shots
Finland
Finland
0 - 2
België
België

Met de overwinning op Denemarken heeft België zich al verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Bondscoach Martínez wil zich niet te veel richten op het mogelijke pad, waarbij een tweede plaats voordelig kan zijn gezien de kracht van de potentiële opponenten.

'We moeten proberen elke wedstrijd te winnen. Er zullen wijzigingen zijn tegen Finland, maar we gaan niet voor de makkelijkste route kiezen. Wij willen hier zo sterk mogelijk zijn, ongeacht de tegenstander.'

Martínez stuurt een andere basisploeg het veld in tegen Finland. Vermaelen wordt gepromoveerd tot basisklant, zo bevestigde de bondscoach in de aanloop naar de ontmoeting van maandag. 'Vermaelen zal spelen, zoals Jason Denayer tegen Denemarken en Dedryck Boyata tegen Rusland', aldus de Spanjaard.

'En Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Eden Hazard zullen starten omdat ik wil zien tot wat ze al in staat zijn van bij de start', zei Martínez. 'Het wordt afwachten hoe Romelu Lukaku herstelt. Hij wil natuurlijk alle matchen spelen, maar we gaan zien hoe fit hij is. Anders kunnen Batshuayi of Benteke in aanmerking komen. Andere spelers die wat moe zijn of minder herstellen, kunnen ook op de bank starten.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.