Martínez houdt woord: geen 'vijftigplussers' bij Rode Duivels

Reacties

Robert Martínez heeft zoals aangekondigd zijn ervaren krachten niet opgeroepen voor de komende oefeninterlands van België. In de selectie van spelers met minder dan vijftig interlands zit één debutant.

Martínez houdt woord: geen 'vijftigplussers' bij Rode Duivels
© Pro Shots

Za 26 mrt. 2022

Di 29 mrt. 2022

Martínez had al laten doorschemeren zijn vaste waardes als Jan Vertonghen, Axel Witsel, Toby Alderweireld, Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier rust te gunnen voor de interlandperiode, waarin De Rode Duivels oefenen tegen Ierland en Burkina-Faso.

De Spaanse bondscoach wil op die manier de minder ervaren krachten - Youri Tielemans is nu de meest ervaren Rode Duivel met 47 caps – testen op weg naar de WK's na die van Qatar. 'We willen hen klaarstomen voor het WK van 2026. Het is nuttig om te zien hoe deze jongens omgaan met meer verantwoordelijkheid', aldus Martínez.

De naam Siebe Van der Heyden is de grootste verrassing in de Belgische selectie. De speler van Union is er voor de eerste keer bij. 'Met Delcroix en Zinho Vanheusden zijn er twee spelers geblesseerd op zijn positie dit moment. Dat biedt Van der Heyden een mooie kans', gaf Martínez. 'Hij heeft een profiel als linksvoetige centrale verdediger waar we naar op zoek waren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.