Martínez haalt zijn gelijk over 'unieke' Ronaldo bij Portugal

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft met weer een productieve avond de criticasters de mond gesnoerd. Bondscoach Roberto Martínez haalde zijn gelijk.

Martínez haalt zijn gelijk over 'unieke' Ronaldo bij Portugal
© Pro Shots
Luxemburg
Luxemburg
0 - 6
Portugal
Portugal

Ronaldo mocht dan het Europese clubpodium hebben verlaten, voor Martínez was er geen reden geweest om de Portugese recordhouder te passeren voor de start van de EK-kwalificatie. 'Ik kijk niet naar leeftijd, ik kijk naar prestaties', vertelde de nieuwe bondscoach.

De Spanjaard werd op zijn wenken bediend door Ronaldo zelf. Want na zijn hoofdrol tegen Liechtenstein deed de 38-jarige aanvaller in en tegen Luxemburg weer van zich spreken. Met zijn twee treffers staat hij inmiddels op het ongekende aantal van 122 interland-doelpunten.

Na de twee interlands was Martínez dan ook meer dan tevreden over Ronaldo, die op meer fronten zijn waarde heeft. 'Hij is een unieke speler op het internationale podium', vertelde de keuzeheer na de ruime zege in Luxemburg. 'Zijn ervaring in de kleedkamer is erg belangrijk. Maar iedereen is belangrijk. De jongeren die willen spelen en laten zien wat ze waard zijn en de ouderen, zoals Ronaldo, Bernardo Silva en Rui Patrício die de ervaring hebben. Dat is cruciaal voor een goede kleedkamer.'

Bruno Fernandes wees wel Ronaldo's suggestie van de hand dat een andere stemming is bij Portugal na de wisseling van de wacht. 'Het is gewoon een nieuwe coach met nieuwe ideeën. Maar er waait geen frisse wind. De sfeer bij de nationale ploeg is altijd goed geweest. Alleen nu is er een nieuwe dynamiek en een nieuwe bondcoach.' En nog steeds met Ronaldo als goalgetter.

Die reageerde op Instagram op de succesvolle avond in Luxemburg: 'Twee wedstrijden, twee overwinningen! Doel bereikt. Blij dat ik heb kunnen bijdragen aan deze zeer positieve start voor onze nationale ploeg. Vamos!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.