Martínez geeft uitleg over de rol van 'perfecte oplossing' Henry

Reacties

Roberto Martínez kan sinds het afgelopen EK weer rekenen op Thierry Henry, die verrassend terugkeerde als assistent van de Rode Duivels. Zijn rentree blies de geruchten over de toekomst van de voormalig topspits meteen nieuw leven in. Wordt Henry achter de coulissen klaargestoomd om de Spaanse keuzeheer op te volgen? In een uitgebreid interview met L'Équipe hult Martínez zich in nevelen.

Martínez geeft uitleg over de rol van 'perfecte oplossing' Henry
© Pro Shots
België
België
2 - 3
Frankrijk
Frankrijk

België neemt het donderdag in de halve finale van de Nations League op tegen Frankrijk. Dat betekent ook een clash tussen de huidige werkgever van Henry en Didier Deschamps, die met Les Bleus samen het WK 1998 en EK 2000 wonnen. Dit keer bevindt Henry zich aan de andere kant; de voormalig aanvaller van onder meer Arsenal en Barcelona keerde afgelopen EK terug als assistent-trainer bij de Belgische nationale ploeg. Henry is vanwege een rugblessure overigens niet meegereisd naar Italië.

'We hadden een samenwerkingovereenkomst tijdens het EK', legt Martínez uit. 'Tijdens een eindtoernooi heb ik twee fulltime assistenten nodig. Dat geldt niet voor de kwalificatieperiode, maar ik ken de waarde van Thierry. Toen hiij in augustus weer beschikbaar was, heb ik hem gevraagd om tot en met het WK te blijven. Daar heeft hij ja op geantwoord. Hij kan onze internationals in de Ligue 1 en de Premier League begeleiden, dat is een perfecte oplossing.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wisseling van de wacht
De verbintenis van zowel Martínez als Henry bij de Belgische bond eindigt na het WK in Qatar. De Spaanse oefenmeester ontkent met klem dat die termijn met voorbedachte rade is afgesproken. Belgische media speculeerden eerder deze zomer al over een mogelijke wisseling van de wacht, waarbij Henry het stokje overneemt van Martínez. 

'Mijn opvolging? Daar is nog niets voor gepland', benadrukt Martínez, die er goed op staat in Europa. Het is niet bekend of hij open staat voor een langer verblijf bij onze zuiderburen. 'Ik heb in dit vak al vroeg geleerd dat je na drie overwinningen alweer ergens anders heen wordt gepraat. Wat er in 2022 en daarna gebeurt, dat weet ik niet.'

Arsenal
Henry speelt ondertussen ook een rol bij de overnameplannen van Arsenal. Spotify-eigenaar Daniel Ek wil de Londense club kopen en heeft een belangrijke rol in gedachten Henry en zijn ex-ploeggenoten Dennis Bergkamp en Patrick Vieira. 'We gaan zien wat er gaat gebeuren. Er worden geen gesprekken gevoerd en ik heb het gevoel dat dit een lang proces gaat worden. Hoe lang precies, durf ik niet te zeggen', zei de Fransman daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.