Martínez aarzelde niet om Ronaldo te selecteren

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez heeft tekst en uitleg gegeven over zijn eerste selectie als keuzeheer van Portugal. De Spanjaard riep Cristiano Ronaldo gewoon op, ondanks zijn vertrek uit Europa.

Martínez aarzelde niet om Ronaldo te selecteren
© Pro Shots

De inmiddels 38-jarige Ronaldo verliet afgelopen december in tranen het veld na de verloren WK-wedstrijd tegen Marokko. Na dat moment werd al druk gespeculeerd over het einde van de internationale carrière van de topscorer aller tijden.

Niets is minder waar: Ronaldo stond op de lijst die vrijdagmiddag naar buiten werd gebracht door de Portugese bond. Hij zal minuten kunnen maken in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Liechtenstein en Luxemburg. Martínez twijfelde niet over het oproepen van de topscorer. 'Ik kijk niet naar leeftijd', zei hij op de persconferentie die volgde na de bekendmaking van de selectie.

'Ronaldo is een betrokken speler', ging Martínez verder. 'Hij brengt ervaring met zich mee en is een belangrijke speler voor deze selectie. Hij krijgt nu een kans om het team te helpen met zijn ervaring. Ik zie in alle spelers die ik heb geselecteerd een bepaalde trots om de kleuren van het land te verdedigen.'

Wie dat niet gaat doen, is Rafa Silva. De 29-jarige aanvaller van Benfica verraste voor het WK vriend en vijand door te bedanken voor de nationale ploeg. Om persoonlijke redenen wilde hij niet meer uitkomen voor Portugal. 'Ik heb geprobeerd om met hem te praten, maar hij denkt dat zijn tijd bij de nationale ploeg erop zit. Dat besluit hebben we te respecteren', vond Martínez.

Portugal begint na het teleurstellende einde van het WK in Groep J aan de kwalificatie voor het EK in 2024. Bosnië-Herzegovina, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg en Slowakije zijn de tegenstanders in de kwalificatieperiode.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Portugal
Portugal
4 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein
Luxemburg
Luxemburg
0 - 6
Portugal
Portugal
Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.