Martin Pieckenhagen held van Heracles bij AZ

Vorige week ging hij potsierlijk in de fout en hielp hij Vitesse-spits Matthew Amoah aan twee gratis doelpunten. De schlemiel van toen was in Alkmaar de held van zijn ploeg. De Duitse doelman zorgde er op ongebruikelijke wijze voor dat Heracles Almelo een punt haalde bij AZ (2-2).

Na een uur spelen leek er niets aan de hand voor AZ. De ploeg van Louis van Gaal leidde met 2-0 en die stand was nog niet eens geflatteerd. Vlak voor rust opende Tarik Sektioui de score. De Marokkaan gaf het laatste zetje toen Shota Arveladze op hem aflegde.

De topscorer van de Eredivisie zorgde zelf voor de 2-0. Kenneth Perez stuurde hem weg en oog in oog met Pieckenhagen schoof Arveladze de bal in de 56ste minuut onder de Heracles-keeper door tegen de touwen. Het was Arveladze's twaalfde doelpunt van het seizoen.

De zeker lijkende Alkmaarse overwinning kwam op de tocht te staan toen Heracles via Denis Calincov snel terug in de wedstrijd kwam. De Moldavische aanvaller profiteerde van een uitglijder van Gretar Steinsson en maakte alleen voor Henk Timmer geen fout.

Nog leek er niet veel aan de hand. De klok tikte verder en Heracles bracht AZ niet echt in verlegenheid. In de negentigste minuut besloot Pieckenhagen bij een hoekschop voor de Almeloërs mee naar voren te gaan. En zowaar kopte de 33-jarige doelman met het nodige duw- en trekwerk de 2-2 binnen.

AZ zag door het gelijkspel het gat met koploper PSV, dat wel won, groeien tot drie punten. Heracles behaalde na de puntendelingen met PSV en Ajax opnieuw een onverwacht punt.