Martial helpt United over dode punt heen bij taai Burnley

Reacties

Burnley en Manchester United hebben het publiek geen goed voetbal voorgeschoteld op Turf Moor, maar wel een spannende pot vechtvoetbal waarin United aan het langste eind trok (0-1). Hierdoor blijft de ploeg op de tweede plek in de Premier League.

Martial helpt United over dode punt heen bij taai Burnley

Voorafgaand had United-manager José Mourinho één verrassing in zijn opstelling: Luke Shaw moest na vijf basisplaatsen zijn plek afstaan aan Ashley Young. De manager wilde meer ervaring in zijn laatste linie tegen het dit seizoen goed presterende Burnley. Een kleine maand geleden troffen beide teams elkaar ook al in de competitie en werd het 2-2.

Chelsea was eerder op de zaterdagmiddag al langszij gekomen op de ranglijst door een eenvoudige 0-4 overwinning op Brighton en dus wisten de Mancunians dat er geen punten verspeeld mochten worden. Van die noodzaak was de eerste helft echter weinig terug te zien. Beide ploegen speelden met de handrem erop en kwamen nauwelijks tot goede mogelijkheden, behalve op slag van rust toen Anthony Martial in alle vrijheid mocht aanleggen, maar naast schoot.

Na rust werd de wedstrijd beter en gingen beide ploegen voor de overwinning. Dit resulteerde in kleine kansjes aan beide kanten, maar het was United dat uiteindelijk effectief werd. Martial schoot hard via de onderkant van de lat raak na een geweldige pass van Romelu Lukaku. Martial heeft nu drie competitieduels op rij gescoord.

Na zeventig minuten had de stand weer gelijk moeten zijn, maar Burnley verzuimde om een grote mogelijkheid goed uit te spelen. De eindpass kwam net niet aan bij de inglijdende James Tarkowski. Daarna kwam United er nog een paar keer gevaarlijk uit op de counter, maar met name Paul Pogba ging tevergeefs voor eigen succes waardoor het bij 0-1 bleef. 

Door de overwinning blijft United op de tweede plek staan en heeft het weer drie punten meer dan naaste concurrent Chelsea. Burnley heeft na een goede competitiestart de aansluiting met de topzes verloren. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.