De problemen van Anderlecht zijn vrijdag nog groter geworden. Het duel met Standard Luik werd gestaakt wegens het wangedrag van de Brusselse fans.

Awarded
Anderlecht
Anderlecht

De play-offs om de Belgische titel zijn Anderlecht (nog) niet gunstig gezind. De toch al broeiende onvrede over de resultaten kwam na de thuisnederlaag tegen Antwerp FC naar boven. De vrees om na 55 jaar verstoken te blijven van Europees voetbal mondde uit in protesten van fans.

Het bezoek aan Standard moest de bemoedigende start van de noodzakelijke eindsprint zijn. Maar het werd een vervolg van de martelgang. In de 22ste minuut werd de eerste tik geïncasseerd. Razvan Marin, die komende zomer de overstap maakt naar Ajax, zette Anderlecht met een vrije trap op achterstand.

De wedstrijd werd ontsierd door vuurwerk van de Anderlecht-fans, hetgeen scheidsrechter Erik Lambrechts noopte de wedstrijd stil te leggen. Na de hervatting ging het niet veel beter met Anderlecht. In de veertigste minuut kwam zelfs de 2-0 op het scorebord. Paul José Mpoku velde het vonnis uit een strafschop.

Het perspectief was uitermate somber omdat de veroorzaker van de strafschop - Kara Mbodji – met zijn tweede gele kaart het veld had moeten verlaten. De aanhang van Anderlecht kon het niet verkroppen en gooide andermaal vuurwerk op het veld. Voor Lambrechts was dat reden de wedstrijd definitief te staken.

Voor Anderlecht dreigt een straf. De Belgische tuchtcommissie zal zich moeten buiten over een passende sanctie.