Marseille verlaat Stamford Brigde met lege handen

Chelsea houdt in Groep F net als Spartak Moskou de honderd procent score. Olympique Marseille kon de in de eerste helft opgelopen schade niet repareren (2-0).

Chelsea liep afgelopen weekend tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen op. Trainer Carlo Ancelotti maakte zich allerminst zorgen om deze tegenvaller, en dat vertrouwen kwam tot uitdrukking in een overwinning op Olympique Marseille.

Chelsea, dat aantrad zonder de geblesseerde Frank Lampard en de geschorste Didier Drogba, kon na 25 minuten al rustig achterover leunen. John Terry en Nicolas Anelka uit een discutabele strafschop hadden de thuisploeg aan een comfortabele 2-0 voorsprong geholpen.

In de tweede helft ontsnapte Chelsea aan een tegentreffer. Benoît Cheyrou, Brandão en Lucho Gonzáles waren dicht bij de aansluitingstreffer voor Marseille, dat na twee wedstrijden nog op nul punten staat.