Marseille-rel gaat door na gepeperde uitspraken van burgemeester

Reacties

De zeer moeizame relatie tussen Olympique Marseille en zijn achterban is voorlopig niet hersteld. Zeker na uitspraken van de burgemeester van Marseille, die lijnrecht tegenover de club staat en de supporters – die niet het trainingscomplex van de club bestormden - steunt.

Marseille-rel gaat door na gepeperde uitspraken van burgemeester
© Pro Shots

Op 30 januari ging het volledig mis in de Franse havenstad, toen supporters zich ongeoorloofd toegang verschaften tot het complex van Olympique Marseille en daar vernielingen aanrichtten. Tot overmaat van ramp werd ook een speler aangevallen: Álvaro González werd met een voorwerp geslagen en zou daarbij gewond zijn geraakt aan de rug.

De sportieve prestaties en de houding van clubpresident Jacques-Henri Eyraud waren de directe aanleiding voor de rellen, Eyraud maakt zich al langer niet populair bij de achterban. Na de rellen haalde hij zich opnieuw de woede van fans op de hals door te dreigen met het verbreken van alle officiële banden tussen Olympique Marseille en de diverse supportersgroepen.

Dit dreigement schoot bij burgemeester Benoît Payan in het verkeerde keelgat. Hij roept op tot verzoening, maar dan moet de dreiging wel uit de lucht worden genomen door de clubleiding. 'Eyraud moet stoppen met olie op het vuur te gooien, hij moet juist iedereen rond de tafel zien te krijgen. Het belangrijkste is dat dreigement wegnemen.'

Payan legt in de Franse krant La Provence uit dat hij het belangrijk vindt dat de gesprekken tussen de club en de supportersgroepen verdergaan. Maar niet met die hangende dreiging boven de gesprekken. 'Je gaat niet spreken met iemand die een wapenstok in zijn hand heeft', doelt de burgemeester met beeldspraak op het dreigement van Olympique Marseille. 'Het mag niet gebeuren dat tienduizenden fans worden gestraft voor de daden van een paar mensen. Maar zonder het intrekken van het dreigement kan er geen gesprek plaatsvinden. Als Eyraud zijn verantwoordelijkheid niet neemt, zal ik actie moeten ondernemen en de grootaandeelhouder benaderen over deze situatie. Ik laat niemand, clubpresident of niet, de stad in tweeën scheuren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.